Kızlık Zarı Bozulması - Bekaret Hakkında Yanlış Bilinenler | Kızlık Zarı Dikimi
kızlık zarı

Kızlık Zarı Bozulması

Kızlık zarı bozulması aslında vajinanın hemen içerisinde ( yaklaşık 1-1,5 cm kadar ) yer alan ve genital bölgenin önünde adeta bir bariyer görevi gören dokunun dışarıdan gelen bir etkiyle yırtılması sonucu meydana gelir. Kızlık zarı bilindiği üzere bekaretin yani cinsel ilişki yaşamamışlığın sembolü olarak görülür. Özellikle doğu kökenli toplumlarda bekaret önem verilen bir kavramdır. Bu gibi toplumlara damat adayları yetiştirilme tarzlarına da bağlı olarak evlenecekleri gelin adayının daha önce başka biriyle cinsel ilişki yaşamış olmalarını kabul etmemektedirler.

Gerdek gecesi yaşanan cinsel ilişki ile kanama meydana gelmemesi ciddi sorunlara yol açmaktadır. Oysaki cinsel ilişki ile kanamanın gerçekleşmemesi bayanın mutlaka daha önce cinsel ilişki yaşadığı anlamına gelmez. Yukarıda bahsettiğimiz gibi bariyer şeklinde olan kızlık zarı dokusu cinsel ilişki esnasında penisin zorlamasıyla yırtılacağı gibi mastürbasyon, kaza, travma veya jinekolojik bir müdahale ile de yırtılmış olabilir. Bu yüzden kızlık zarının kanayıp kanamaması bir bayanın ilk kez cinsel ilişki yaşayıp yaşamadığını kesinlikle ispatlamaz.

Kızlık zarının cinsel ilişki sırasında bozulmasına gelecek olursak ;

Kızlık zarı, normal boyuttaki erkeğin cinsel organının zarı zorlaması sonucu, çentik kısmında 1 veya 2 yerden, vajen duvarının dibine kadar yırtılarak bozulur. Bu yüzden aynı diğer vücut yırtılan, darbe alan veya kesilen dokularımızda da olduğu gibi  bir miktar kan gelir ve bu olaya kızlık zarı bozulması denir.

Kızlık zarı dikimi anasayfasına dönmek için tıklayın…

Kızlık zarı dikimi fiyatı sayfasına gitmek için tıklayın…

Kızlık zarı mastürbasyon yaparken yırtılır mı  konulu videoyu mutlaka izleyiniz…

Benzer Yazılar
Yorumlar
  1. Fıgen diyor ki:

    Regılken kabIz olmustum kendımı zorladım kanım cok ve rengı acık kırmızı geldı kızlık zarımla ılgılı bır sorun mu oldu

    CEVAP .

    FİGEN HANIM IKINMAKLA KIZLIK ZARINIZ YRITILMAZ, BU KONUDA İÇİNİZ RAHAT OLSUN…

  2. selen diyor ki:

    mastübasyon yapmanın kızlık zarına(vajinaya girilmdeği sürece ) zarar vermeyeceği bilgisi verilmektedir. fakat ben vajinaya girmediğim halde pembe bi kanama geldi fakat adet olmamada 10 gün falan var . acaba bu adetin vermiş oldğu bi kanamamı yoksa kızlık zarının bozldğunun? şimdiden teşkkr edrim .

    CEVAP:

    Selen hanım eğer vajina içine giriş olmadıysa masturbasyon yapılması kızlık zarınıza zarar vermez kanama tahirş nedenli veya rahimden kaynaklı olabilir . . .

  3. simge diyor ki:

    iyi akşamlar hocam ben simge,,,hocam bi arkadaşim içn bilgi alıcaktım mümkünsee,,kendisi şuanda hamile,,bikini bölgesini temizlemek için tüy dökücü kremlerin sakıncalı oldugunu duymuş,,sizce bu dogrumudur hocam,cevap yazarsanız sevinirim,saygı ve sevgilerle……

  4. murat diyor ki:

    iyi günler ben murat. kız arkadaşım daha 13 yaşındayken rahim deliğine 2,50 veya 3.50 cm uzunluğunda bir kalem sokmuş yavaş bir şekilde kanama olup olmadığını hatırlamıyor ama muhtemelen olmadı diyor. henüz ilişkiye girmedik düzenli olaraka adet dönemini yaşıyor ama kızlığından şüphe ediyor. tatmin edecek düzeyde bi cevap verirseniz çok seviniriz lütfen. şimdiden teşekkürler ..

  5. esma diyor ki:

    ben küçükken kızlık zarımın olup olmadığını merka edip parmağımı sokmuştum.Kanama falan hatırlamıyorum.Kızlık zarım bozulmuşmudur.

  6. Duygu diyor ki:

    Merhaba doktor bey,

    cevap yazin lütfen!
    ben hic bir iliski yasamadim ve genede kizlik zar kontrolline gittim, doktor kücük dudaklari acakarak gözlem yapti ve evet kizsin dedi. Bundan sonra ben bir sandalyeden düstüm, ve ic camasirimda kan vardi. Kizlik zar bundan dolayi bozulmus olabilir mi?ve o vajjinadaki herzaman havva necilik?, 
    saygi ile

  7. SUDE diyor ki:

    merhaba korkut bey size bir sorum olacaktı erkek arkadaşımla  yüzeysel olarak ilişkiye giriyorduk, kızlık zarının olduğu bölgeye hafifçe bir şekilde dokundu.çok hafif bir acı hissettim gidip peçeteyle sildiğimde pembemsi bir sıvı geldi ve aradan bi kaç saat geçtikten sonra adet kanaması gibi kanamam başladı 3 gün sürdü bu arada adet dönemim gelmesi gerekiyordu acaba kızlık zarım mı bozuldu yoksa adet mi oldum.kafam karışık yardımcı olurmusunuz ?

  8. çiğdem diyor ki:

    Benim annem bana tekme attı kızlık zarımı incitti ve zaten regldim daha çok kanadı sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır?(Beni hiç düşünmeyen bilinçsiz bir annem var ve bugüne kadar beni hiç sevmedi)

  9. Cemile diyor ki:

    benim sorum var, bügün otobisde otururken, birden fren yapti söför…zaten herkes nerdeyse yerinden firladi, ben direge carptim, acaba bir zarar görmis olabilir mi?hasta oldugum icin anlayamadim birsey olup olmadigina, simdi ise cok endiseliyim…tesekür ederim

  10. rüya diyor ki:

    mrb doktor bey ben erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ama kızlık zarının yrtılıp yırtılmagından şüpeleniyoruz

    CEVAP :

    Rüya hanım size kızlık zarınızın durumu hakkında net bilgi verebilmem için muayene olmanız gerekmekte, ancak tam bir ilişki yaşandıysa muhtemelen kıızlık zarı yırtılmış olabilir.muayene sonucunuza göre gereken tedavinizi yaparız…

  11. bihter diyor ki:

    merhaba ben suan 17 yasında bir kızım ben 8-9 yaslarındayken bi olay yasadım ve söle oldu
    bisiklet sürüyodum ve tümsekten ayakta indim ve inerken siddetli bi şekilde bisikletimin koltuğuna oturdum ve cok acılı bi sekilde vajinamdan kan geldi acaba kızlık zarım yortlmısmıdır
    sorduğum kişiler oldu onlar yasın kücük olduğundan daha zarın gelişmediğinden bahsettiler kafam karısık lütfen yardım edin
    simdiden tesekkürler

  12. mine diyor ki:

    doktor bey bacaklarım ağrıyordu bende sıkıştırarak ağrıyı azaltmaya çalışırken az bi kanamam oldu ardında adet oldum ama kanamam diğer adetlerime gôre azdı kızlık zarıma birşey olmuşmudur? Cevabınızı bekliyorm nolur,..

  13. basak diyor ki:

    Korkut hocam 3 ay önce sizde flep ameliyatı ile kalıcı tamir yaptırmıştım. Evlendim ve kanamam oldu, öncelikle size çok teşekkür ederim… benim şu anda sarı renkli ve kokulu akıntım var bunun için ilaç kullanabilirmiyim ? Fitil kullanmamda bir sakınca varmıdır ?

  14. yağmur diyor ki:

    Merhaba,
    Ben erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdim.Fakat her ikimizde de iç çamaşırı vardı kanama yada ağrımda olmadı.Ama internette çok fazla şey okudum ve korkmaya başladım nolur bana yardım edin

  15. zafer diyor ki:

    hozam iyi akşamlar bi sorum varda size ben gerdek gecesi eşimlen gerdekteyken normal biriylen işlişkiye girmiş gibi oldum hiç kanama olmadı herşey yolunda giti şüpe duymaya başladım acana kızlığı yokmu bide cok acı cekti bbdende hiç bişi hizetmedim cevap verirseniz sevinirim hocam

    CEVAP :

    Eşinizin kızlık zarı elastik yapıdaysa ilişki ile kanama olmayabilir, bu normaldir. Esnek kızlık zarında vajina yapısı geniş olabilmektedir .

  16. burçin diyor ki:

    merhabalar. erkek arkadaşımla yarı ilişkiye girdim. sadece penisinin uç kısmı vajınama girdi. daha sonra yanma ve acı hissettim. iç çamaşırımda acık renkli çok az bi kan vardı. kızlığımın bozulmuş olma ihtimali yüksekmi? jinekolojik muayene yaptırmam gerekir mi? bu benim için çok önemli. acil cevap bekliyorum. şimdiden teşekkürler…

  17. halime diyor ki:

    Son zamanlarda çok sık mastübasyon yapıyordum vajinaya girmiyorum ama yaklaşık iki haftadır akıntıyla karışık kanama var çok değil iç çamaşırımı kirletmiyor kızlık zarın bozulmuş mu??

  18. busra diyor ki:

    iyi aksamlar doktor bey .. bi sorum olcak sizee ,,ben nerden anlaya bilirim kizlik zari bozuldumu yoksa bozulmadimii ?? evet o anda biraz kanamam olduu ama ne agri vardii ,, ve ilk tefa boyle bisey oluyor .. nerden bile bilirim doktora gitmeden bozuldunuu yada bozulmadinii ?? lutfen bana yardim edin ne yapaa bilirim ?? ben bilmiyorum oldumuu olmadimii bisey

  19. fatam diyor ki:

    hocam ben 17 yaşındayım adetlerim bazen düzensiz geliyor çok korkuyorum acaba kötü bir şey varmıdır.hiç kimseyle ilişkiye girmedim yinede çok kokuyorum

  20. ahmet diyor ki:

    korkut bey kızlık zarının bozulduğunda kenardan ince uzun bir et parçası çıkıyormuş. bu doğrumu yani kızlık zarı yokmu ? yardımcı olursanız sevinirim

  21. ahmet diyor ki:

    korkut bey bir şey daha soracağım doğuştan kızlık zarı olmayabilirmi? teşekkür ederim

  22. firdes diyor ki:

    bu ameliyatin fiyati nedir ? hastanede yatmak gerekiyormu ?

    CEVAP :

    Ameliyat sonrası hastanede yatmanıza gerek yoktur. Fiyat bilgisi için sekreterimi arayabilirsiniz…

  23. hayat diyor ki:

    12 yaşında iken parkta oyun oynuyordum ve dırek vajınama carptı kızlık zarım bozulmusmudur cok mıktarda kan geldii yara falanda olmadı tam vajınamın ortasına çarptı kızmıyım ? kadınmı ????

  24. ceyln diyor ki:

    doktor bey vajinanın genişiliği doğuştan mı yada ilişki ile olduğu anlaşılır mı?bir de bir kaç kez ilişkiye girerek  vajina genişlermi ilerde eşim vajinanın genişliğinden ilişki yaşadağımı anlar mı?

  25. ceylin diyor ki:

    doktor bey vajina ilişkiyle genişlediyse ilşkiye girilmese bile zamanla genişlemeye devam eder mi?

  26. buket diyor ki:

    doktor4 bey benim bi arkadasım var ve sevgilisiyle beeraber olmuşlar ama beraber olunca kan gelmemiş eve gelince kan gelmiş ve o kan 4 gün boyunca sürmüş kızlık zarıda küçücük hiç genişlik yook sence patlamışmıdır ?

  27. melek b. b diyor ki:

    doktor bey ben 5 yıllık evlıyım eşimi mutlu edemıyorum bır türlü beraber olmmıyoruz korkuyorum doktora gıttım krem verdı sorun yok sende vajnan dadedi anma olmuyo yardım edın bana ne olur

  28. isimsiz diyor ki:

    Ben 12-13 yaşlarında bisikletle duvara çarptım ve bisikletin gövdesi vajınama çarptı kanamam oldu sizce hocam kızlık zarımda sorun var mıdır

  29. sevgi diyor ki:

    Hocam cok korkuyorum bilgilerinize ihtiyacim var adetim bitmisti mastürbasyon yaptim biraz sert oldu oranin yandgini hissettim ardindan kan geldi agri oldu 3 ay sonra dügünüm var kesinlikle kimseyle iliskiye girmedim doktora gidip görünme imkanim yok gidemiyorum ben kendim bakiyorum anlayabilir miyimsaglam oldugunu simdiden tesekkürler

  30. gönül diyor ki:

    hocam merhaba ben eşimle gerdek gecesi ilişkiye girdiğim zaman kan gelmedi eşim şüpelenmeye başlmıştı fakat 2 gün snra tekrar bi ilişkiye girdik ve yine kan gelmedi 10 dk snra lavaboya gittin ve iç çamaşırım da tam kırmızı olmayan kan gördüm acaba benim kızlığım bozuldumu oluyor bu lütfen cevap verebilirmisiniz ?

  31. sibel diyor ki:

    hocam erkek arkdasımla bırseyler yasadık ama ılerıye gıtmedık acıda hıssetmedım ama olaydan 2sat sonra hasta oldum sızce kızlık zarım bozulmusmudur dr. gitmek ıstemyrm bunun ıcınn korku var bırazz

    cevap :

    Eğer kanama olmadıysa muhtemelen kızlık zarınız zarar görmemiştir ancak emin olabilmek için muayene olmanız gerekmekte…

  32. zeynep diyor ki:

    ben 9 aylık evliyim hocam ve bakireyim tıpta vajinismus denilen piskoljik bir rahatsızlığım var ve çok sabırlı peygamber gibi birde canım eşim var çocuğum olsun ve kızlığım doğumda bozulsun diye eşim ve ben çocuk istiyoruz adetim tam 13 gün gecikti belime minder koyup eşimdeki spermlerim rahimime gitmesi için allah biliyor ya elimden geleni yapıyorum işte 2 gün önce test yaptım tek çizgi çıktı üzülmedim hayırlısı dedim ama hala hasta olmadım başka rahatsızlığım olmasından edişeliyim randevu aldım kadın doğuma en kısa zamanda gözükücem hayırlısı olsun sizce bu halde hamile kalabilirmiyim yani bakireyken peki kızlık zarı bozma ameliyatı yapılırmı? teşekkürler……

  33. FİGEN diyor ki:

    Merhaba hocam nasıl anlatayım bilmiyorum ilk defa böyle bişey başıma geldi ve çok korkuyorum iki gün önce erkek arkadaşımla bişeyler yaşadık ileriye gitmeden herhangi bi zorlama ve ters harekettede bulunmadık . ama benden çok az bi miktarda kan geldi adetim biteli 2 gün olmuştu belki ondandır diye ümit ediyorum erkek arkadaşımda kendimi kastığım için olmuştur diyor bende eminim bişey olmadı ama korkuyorum işte yarın dokotora gidicem acaba sigortada bakarlarmı

  34. nur diyor ki:

    Mrb doktor bey ben erkek arkadasımla defalarca ılıskıye girdim ama kanama olmadı hiçbir şekilde kızlık zarım bozulmusmudur?

    cevap :

    Eğer kanama olmadıysa kızlık zarınız muhtemelen elastik yapıdadır ve yırtılmamıştır.

  35. buse diyor ki:

    mrh doktor bey nişanlımla defalarca ilişkiye girdm fakat kan gelmedi elastik yapısı olduğu için ola bilir peki fakat nişanlım şüphe duyuyor muayene sonucu doğrulugu ortaya çıkar mı ?

    cevap :

    Muayene ile kızlık zarınızın yapısı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

  36. deniz s. diyor ki:

    Mrb ben 15 yaslarinda parmagimi sokmustum ve kan geldimi tam hatirlamiyorum ama gelse buyuk ihtimal hatirlarim sice parmagimi soktugum icin kizlik zarim bozulmus mudur?

    CEVAP :

    Kızlık zarının ortasında bir açıklık vardır, bu bazı bayanlarda daha geniş olabilir, bu durumda belirttiğiniz şekilde kızlık zarı yırtılmayabilir…

  37. isimsiz diyor ki:

    mrb bn 23 yaşındayım, 16 yaşındayken zorla tecavüze uğradım. kanamam olup olmadığını hatırlayamıyorum. Sizi çok araştırdım ve sizin tarafınızdan ameliyat olmaya karar verdim. Benim kasım ayında düğünüm var, ne zaman ameliyat için gelmemi önerirsiniz ?

    CEVAP :

    En kısa zamanda gelmenizi öneririm, düğününüze az bir süre kalmış. Adet sonrası gelebilirsiniz…

  38. duygu diyor ki:

    Merhaba doktor bey. Nisanlimla bir iliski yasadik 2 3 cm girebildi ancak cok fazla aci yasadim ve 3 4 damla kadar kan geldi bozulma olmusmudur .
    Cevap:

    Kızlık zarınız yırtılmış olabilir.

  39. Gizem diyor ki:

    Korkut hocam ben 3 ay önce size kızlık zarı dikimi yaptırmıştım. Ben evlendim , kanamam gerçekleşti size teşekkür ederim. Buraya bu dertlerine çare arayan arkadaşlara moral olsun diye yazmak istedim. Ben de hep bir kuşku ile yaşıyordum, ilk gecemde problem olabilir diye düşünüyordum ama şükür herşey yolunda gitti. Herkese Korkut beyi öneririm. Sekreteri de dünya tatlısı biri, Ayşe hanım size de sevgiler, beni orada çok rahatlattınız, moral verdiniz.. Teşekkürler…

  40. büsra diyor ki:

    merhaba doktor bey . ben erkek arkadasımla sürtünme ile sevisirken bi anlık hareketle kücük bi acı hissettim ve baktıgımda kanamam vardi fakat sizin dediginiz o kücücük delikli zarımsı gibi yer durmakta kanamayı neye baglaya biliriz yada kızlık zarı bozuldumu suan ise ne agrı nede sancı var .. yada biz bakarak kendimiz bozulup bozulmadıgını gözle anlayabilirimiyiz

    cevap :

    Kızlık zarınız yırtılmış olabilir.Kendiniz bakarak kızlık zarınızın yırtılıp yırtılmadığını anlayamazsınız, muayene olmanızı öneririm.

  41. İrem diyor ki:

    Merhaba Ben size daha önce kürtaj olmuştum. Konya dan gelmiştim belki hatırlarsınız. Ben kızlık zarı dikimi için de size gelmek istiyorum. Kürtajdan sonra belki de psikolojik olarak vajinam bana genişledi gibi geliyor. kızlık zarı dikimi yaparken daraltma da yapabiliyorsunuz sanırım. Daraltma yapılınca çok ağrım olurmu ? İlk ilişkiye girdiğimde daraltmadan dolayı çok ağrım ve kanamam olurmu ?

    cevap :

    Kızlık zarı dikimi yaparken daraltma işlemi de yapılabilir. Bu durum ilk ilişki yaşadığınızda aşırı ağrınızın olmasına veya aşırı kanamaya neden olmaz.

  42. sevgi diyor ki:

    Cevabını öğrenmek istediğim bi sorum var. Sevgilimle ilişkiyrd girdim sonra kanama oldu . Adet olmama da bir gün kalmıştı acaba adetin kanaması midir? Kızlık zarı bozulduğunda ne gibi etkiler ağrılar ortaya çıkar.?

  43. hasret diyor ki:

    Korkut bey size Almanya dan kızlık zarı dikimi için gelmek istiyorum. Ben bundan 3 yıl önce bekaretimi kaybettim. Nişanlıydım, evlenecektik ancak düğüne 1 hafta kala maalesef nişanlımı kaybettim. Kendimi ancak toparlayabildim. Ben evlenmeyi düşünmüyorum ancak psikolojik olarak rahatlamak için size gelmek istiyorum. Sizi çok araştırdım, İstanbul da bu ameliyatı yapan birçok doktor var. Maddiyat önemli tabi ki ancak bu ameliyat benim için büyük önem taşıyor. Çok ucuza bu ameliyatı yapanlar var ancak ben ne olursa olsun kesinlikle sorun yaşamak istemiyorum, bu yüzden sizi seçtim. Bana fiyat bilgisi ve ameliyat süreci hakkında bilgi verebilirmisiniz ?